Is de goedkoopste creditcard altijd de beste keuze?

creditcard vergelijken: beste vergelijk 2021 nl credit card kosten

De meeste mensen baseren hun keuze voor de aanschaf van een creditcard op basis van de aanschafprijs en/of jaarlijkse kosten. Maar is dit nu in alle gevallen de juiste methode bij het kiezen van een creditcard?

Laten we eens drie willekeurige creditcards onder de loep nemen.

American Express Green Creditcard

De American Express Green is een all time favorite en tevens een echte klassieker onder de creditcards. Dit is dé creditcard waar het 50 jaar geleden allemaal mee begon.
Voor € 65,- euro per jaar heeft u een creditcard én een gratis partnercard. En bij diefstal of verlies ontvangt u binnen 24 uur kosteloos een vervangende kaart.

De American Express Green creditcard kent een onbeperkt bestedingslimiet, dus in geval van calamiteiten heeft u altijd genoeg geld voor handen. Met de American Express Green creditcard heeft u tevens een aankoopverzekering en de geld terug garantie. Beiden kennen, in tegenstelling tot andere kaarten, geen eigen risico. 
Wat uitzonderlijk is in vergelijking met gelijkwaardige creditcards is dat er op de American Express Greencard  een ongevallen-, vlucht-, bagage- én annuleringsverzekering zit. U bespaart dus kosten voor extra verzekeringen als u op vakantie of op (zaken) reis gaat.

Verder kent de American Express een zeer lonend AMEX Membership Reward spaarsysteem. Voor elke euro die u uitgeeft met uw creditcard ontvangt u in Nederland 1 Membership Reward. Betaald u over de grens, dan ontvangt u zelfs voor elke uitgegeven euro 2 Membership Rewards! Deze Membership Rewards kunt u inwisselen voor kortingen, cadeau’s, maar ook overboeken naar andere spaarprogramma’s zoals Flying Blue van KLM.

Nog een leuk extraatjes is dat u bij aanschaf van kaarten voor concerten en events als American Express Greencard houder als eerste in de virtuele rij staat.

Amercan Express Green

h3>MasterCard Classic creditcard

De MasterCard Classic is een degelijke creditcard welke € 17,50 per jaar kost. Echter u heeft bij de MasterCard Classic geen partnercard. Voor een extra creditcard betaalt u nog eens € 15,- per jaar. De jaarlijkse kosten voor de creditcard komen dan dus op € 32,50.

De MasterCard Classic kent geen eigen spaarprogramma’s. U verdient dus geen korting of cadeaus met uw creditcardbetaling. Dat is in geval bij een regelmatig gebruik van uw creditcard een gemiste kans.
Wel kunt u zich aanmelden voor het Haalmeeruitjecard.nl programma. U kunt dan bij een beperkt aantal deelnemende aanbieders met (relatief lage) korting aankopen met uw creditcard doen.

Boekt u veel reizen bij Neckermann Reizen en Vrij Uit, dan ontvangt u met de MasterCard Classic 8% korting op reizen via deze organisaties.

Met betaling met de MasterCard Classic zijn uw aankopen een half jaar verzekerd tegen verlies, beschadiging en/ of diefstal. Wilt u de verzekerde periode verlengen, dan kan dit met de Verlengde Aankoopverzekering. Deze premie bedraagt € 8,- per maand, waardoor uw jaarbijdrage van uw creditcard met een extra partnerkaart op € 40,50 komt. Het bestedingslimiet is standaard € 2.500,-, een verhoging van het limiet is op aanvraag mogelijk.

Als u voor 30 september 2014 een MasterCard Classic aanschaft, dan ontvangt u een shoptegoed van € 50,-. Dit tegoed dient u wel binnen 90 dagen uit te geven. Maar dit mag voor veel mensen geen groot probleem zijn.

 

MasterCard Classic

 

Visa World Card

De Visa World Card is van alle Visa creditcards de meest aangevraagde creditcard. De jaarbijdrage van de Visa World Card is € 36,50. Echter ook de Visa World Card heeft geen gratis partner creditcard. Voor deze extra creditcard betaald u nog eens € 16,- per jaar. Uw jaarlijkse bijdrage komt dan op een totaal van € 52,50.

De maximale geldopname per dag is € 1.250,-, maar als creditcard eigenaar moet u eigenlijk uw creditcard niet als bankpas gebruiken. Geldopname met uw creditcard kan een dure aangelegenheid zijn.
Met de Visa World Card zijn uw aankopen 180 dagen verzekerd tegen diefstal, beschadiging en/ of verlies. En u kunt gebruik maken van een standaard reisverzekering waardoor u verzekerd bent van een reisongevallen-, hulpverlenings-,  vluchtvertragings-,  en bagagevertragingsverzekering. Leest u echter goed de voorwaarden door, want deze verzekeringen zijn geen vervanging voor een reisverzekering. U moet dit zien als een aanvulling.

De Visa World Card kent in tegenstelling tot de MasterCard geen enkel spaarsysteem.
Wel is er momenteel een mooie actie waarbij u in een Pearle winkel een gratis Ray-Ban zonnebril t.w.v. € 139,- kunt uitzoeken.

Visa World Creditcard

Conclusie

Als we de voordelen van deze drie creditcards op een rijtje zetten, dan kunt u stellen dat de jaarlijkse kosten niet altijd de eerste drijfveer moeten zijn bij het kiezen van een creditcard. Maakt u bijna geen gebruik van uw creditcard dan voldoet een goedkope en misschien zelfs wel een prepaid creditcard prima aan uw eisen.

Maar wilt u verzekerd zijn, extra’s ontvangen en geld verdienen met uw creditcard uitgaven, dan is het verschil duidelijk zichtbaar en kunt uw voorkeur beter uitgaan naar een relatief iets duurdere creditcard, maar met meer voordelen gedurende een langere periode.
Want die € 50,- euro shoptegoed is echter zo uitgegeven en die mooie zonnebril is volgens jaar wellicht niet zo hip meer! Dan loont een langdurig spaarsysteem op de lange termijn meer. Hiermee verdient u immers uw jaarbijdrage dubbel en dwars mee terug.
Short term versus long term thinking!

Kijk voor een goede en onafhankelijke vergelijking op http://www.creditcard-vergelijk.nl. Op deze onafhankelijke vergelijkingssite treft u per creditcard een overzicht van alle belangrijke kenmerken en kosten per creditcard  terug. En kunt u in een oogopslag de creditcards met elkaar vergelijken middels onze vergelijkingstool.

Succes en veel plezier met het uitzoeken van een passende creditcard.