Nationale-Nederlanden Visa creditcard

De Nationale-Nederlanden creditcard ontvangt u het eerste jaar gratis. Daarna betaalt u een jaarbijdrage van 20,- per jaar. Met de Nationale-Nederlanden creditcard zijn al uw aankopen tot 365 dagen verzekerd.

Nationale-Nederlanden specificatie

€ 20,00
€ 2.500,-
ja
21 dagen na datum overzicht
14 %
1,17% op min saldo
geen
gratis tot 1-2017
5.000,-
4%
1,85% binnen EU | 2% buiten EU
n.v.t.
Kosten partnerkaart
€ 20,00
Aantal kaarten
1
Aanvraag periode
2 werkweken
Laatste update
woensdag 11 januari 2017

Nationale-Nederlanden informatie

Nationale-Nederlanden heeft een Visa creditcard op de markt gebracht met bijzonder gunstige voorwaarden die ander creditcards niet hebben.

Deze bijzonderheden zijn:

 • Het eerste jaar rekent Nationale-Nederlanden geen jaarbijdrage van € 20,-
 • Een extra Visacard is het eerste jaar ook gratis
 • U kunt tot € 25,- contactloos betalen per transactie (max. 5x tot max. € 75,- per dag)
 • Tot 1 januari 2017 kunt u kosteloos contant geld opnemen bij alle geldautomaten in Nederland
 • Standaard 365 dagen aankoopverzekering 

Betalen met de Nationale-Nederlanden Visacard

Rekent u af met deze Nationale-Nederlanden Visacard in euro’s in (web)winkels dan is dat gratis. Bij buitenlandse valuta worden deze omgerekend naar euro’s (kost geld). Daarnaast betaalt u voor betalingen en geldopnames in buitenlandse valuta een wisselkoersopslag (zie boven).

Voor het opnemen van contant geld in het buitenland betaalt u 4% van het opgenomen bedrag.

Vanaf 1 januari 2017 worden bij contante geldopname de kosten als volgt:

Bij een positief saldo op de Nationale-Nederlanden Visacard 1% in rekening gebracht over het opgenomen bedrag (uit positief saldo), met een maximum van € 1,50 per opname. Wordt er meer dan het positieve saldo opgenomen, dan wordt er 4% over het opgenomen bedrag in rekening gebracht. 

Transactiekosten bij geld overmaken

U kunt ook geld overmaken van uw CreditCard naar uw eigen bankrekening. Op die manier heeft u snel de beschikking over een bepaald geldbedrag. Voor het overschrijven betaalt u 4% van het overgeschreven bedrag.

LINDA.foundation

Van iedere transactie die u met deze Nationale-Nederlanden VisaCard doet, doneert NN € 0,10 aan de LINDA.foundation. Deze stichting komt op voor  (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

Verzekeringen

De NN Visacard kent de volgende standaard verzekeringen:

 • 365 dagen aankoopverzekering (verlies, diefstal en beschadiging)
 • Aanvullende Bagage-, vluchtvertragings- en hulpverleningsverzekering
 • Dekking eigen risico bij autohuur

Aankoopverzekering

De aankoopverzekering dekt vrijwel alle aankopen (ook online) 365 dagen, die u met uw Nationale-Nederlanden VisaCard betaalt tegen verlies, diefstal en beschadiging.

Aanvullende zekerheden

Heeft u een reisverzekering van Nationale-Nederlanden of een andere verzekeraar? Dan profiteert u ook van onderstaande aanvullende verzekeringen.

Bagage- , vluchtvertragings- en hulpverleningsverzekering

Met de bagagevertragingsverzekering krijgt u een vergoeding als u een vliegticket heeft geboekt met uw Nationale-Nederlanden CreditCard en de bagage minimaal vier uur vertraging oploopt. Met deze vergoeding kunt u binnen twee dagen na aankomst de hoogst noodzakelijke spullen kopen. Is de vlucht zelf vertraagd? Dan kunt u aanspraak maken op uw vluchtvertragingsverzekering. Deze verzekering vergoedt de noodzakelijke kosten die u maakt doordat uw vlucht minimaal vier uur vertraagd is, mits deze kosten zijn gemaakt binnen vier uur na aankomst op de plaats van bestemming.

Aanvullende Hulpverleningverzekering

De verzekering omvat een kostenvergoeding voor hulpverlening in verband met de volgende gebeurtenissen:

 • Overlijden van de verzekerde
 • Ziekte of ongeval van de verzekerde
 • Toezenden van medicijnen naar de verzekerde

Dekking eigen risico autohuur

Als u met uw Nationale-Nederlanden CreditCard een huurauto boekt, dan is uw eigen risico bij schade aan de huurauto verzekerd. Als er schade ontstaat aan de huurauto, dan vergoedt deze verzekering het eigen risico op de autoverzekering die bij de huur is gesloten als die verzekering dekking biedt. Verzekerd is de inhouding van een eigen risico tot maximaal € 500,-.